Preko 700 organsko sertifikovanih proizvoda!

Žitarice

Oljuštene ili intergralne, sa i bez glutena, najrazličitijih vrsta, domaće i strane – ali sve 100% organske žitarice stižu na vašu kućnu adresu! U Just Organic ponudi možete pronaći organsku pšenicu, organski ovas, organski proso, organsku speltu, organsku heljdu, organsku kinou, organski amarant, organski bulgur, organski pirinač (beli, integralni, crni, crveni, basmati, jasmin itd), organski ječam, organski kukuruz, organski kus kus… 

U Just Organicu biramo najkvalitetnije brendove organskih žitarica. U ponudi uvek imamo spreman za dostavu najkvalitetniji organski pirinač, čak 8 vrsta, koje iz zemalja porekla bira i uvozi poznati francuski proizvođač Markal. Imamo i širok asortiman sertifikovano organskih žitarica domaćih proizvođača i poljoprivrednika.

Prikazani svi od ukupno 27 rezultata

Dok je veliki unos rafinisanih žitarica povezan sa zdravstvenim problemima kao što su gojaznost i upalni procesi u organizmu, integralne organske žitarice su drugačija priča. Zapravo, unos celovitih žitarica povezan je sa raznim zdravstvenim benefitima, uključujući niži rizik od dijabetesa, srčanih bolesti i visokog krvnog pritiska..

Šta žitarice sadrže od nutrijenata?

Neprocesirane organske žitarice sadrže mnoge važne hranljive materije:

  • vlakna (opna žitarica obezbeđuje najveći deo vlakana u celovitim žitaricama);
  • vitamine (celovite žitarice su posebno bogate vitaminima grupe B, uključujući niacin, tiamin i folate); 
  • minerale (kao što su cink, gvožđe, magnezijum i mangan);
  • biljne proteine (celovite žitarice sadrže nekoliko grama proteina po porciji) i
  • antioksidante (mnogi fitonutrijenti iz žitarica deluju kao antioksidanti).

Konzumiranje hrane bogate vlaknima, poput integralnih žitarica, kao deo sveukupne zdrave ishrane, smanjuje rizik od srčanih bolesti i može olakšati probavu i sprečiti zatvor. Hrana bogata vlaknima takođe pomaže u stvaranju osećaja sitosti. Odabir celovitih žitarica za najmanje polovinu dnevnih obroka može pomoći u održavanju željene težine.

Zašto organske žitarice?

Konvencionalno gajene žitarice se tretiraju različitim hemikalijama, i kao posledica takvog načina uzgoja sadrže u sebi ostatke različitih tipova pesticida, pa i teških metala, koji su dokazano jako štetni za naš organizam. 

Dodatno, kako rastu u zemlji koja je osiromašena nutrijentima, konvencionalno gajene žitarice u sebi sadrže manje nutrijenata od organskih žitarica

Da biste dobili samo pozitivne efekte od unosa žitarica, neophodno je da konzumirate isključivo žitarice organskog porekla, a po mogućstvu celo zrno žitarica.

 

Top

Radno vreme
Svakog radnog dana: 09-20h
Subotom: 09-17h

Pratite nas