Preko 700 organsko sertifikovanih proizvoda!

Mahunarke

100% organske mahunarke stižu na vašu kućnu adresu. U Just Organic ponudi možete pronaći organsku leblebiju, organsko sočivo crveno, organsko sočivo zeleno, organski pasulj beli, organski pasulj crveni, organski pasulj šareni, organski bob, organsku leblebiju, smrznutu organsku boraniju, i svežu organsku boraniju u sezoni, organski smrznut grašak…

U Just Organic-u biramo najkvalitetnije brendove organskih mahunarki, jer i među organskim namirnicama postoje velike razlike u kvalitetu. Najkvalitetniji pasulj, leblebija i bob su uvek spremni za dostavu na vašu kućnu adresu.

Prikazani svi od ukupno 2 rezultata

Mahunarke se smatraju važnim delom zdrave ishrane, jer obezbeđuju dovoljnu količinu prirodnih vlakana, vitamina B, kao i biljnih proteina. Kod vegeterijanaca i vegana, mahunarke predstavljaju važan deo obroka.

Zašto su mahunarke zdrave?

Mahunarke donose brojne zdravstvene benefite, uključujući smanjenje holesterola, smanjenje nivoa šećera u krvi i povećanje zdravih bakterija u crevima. 

U jednoj studiji, u kojoj je učestvovalo 19 žena, one koje su jele obrok koji sadrži 50 grama leblebije imale su značajno niži nivo šećera u krvi i insulina od onih koje su jele istu količinu belog hleba ili druge hrane koja sadrži pšenicu. 

Brojna istraživanja pokazala su da leblebija može smanjiti i ukupni holesterol i „loš“ holesterol (LDL), koji su faktori rizika za srčane bolesti. Druga studija sa više od 3.000 učesnika otkrila je da ljudi sa najvišim unosom sočiva i drugih mahunarki imaju najnižu stopu dijabetesa.

Međutim, konvencionalno gajene mahunarke se prskaju različitim hemikalijama, i kao posledica takvog načina uzgoja one sadrže u sebi ostatke različitih tipova pesticida, pa i teških metala, koji su dokazano jako štetni za naš organizam.

Zašto kupovati organske mahunarke?

Da biste dobili samo pozitivne efekte od unosa mahunarki, neophodno je da konzumirate isključivo mahunarke organskog porekla. Pored toga što organske mahunarke ne sadrže ništa štetNo, one su bogatije vitaminima i mineralima od konvencionalno gajenih mahunarki, što je pokazano u brojnim naučnim istraživanjima.

Samo najbolje za vas u Just Organic-u

Imajući u vidu velike razlike u kvalitetu mahunarki na tržištu Just Organic vam nudi probrane manuharke, kako domaće srpske, tako i iz inostranstva, kad god to ima smisla, jer mi našim kupcima želimo da ponudimo samo najbolje. I to najbolje vam dostavljamo na vašu kućnu adresu svakog radnog dana.

Top

Radno vreme
Svakog radnog dana: 09-20h
Subotom: 09-17h

Pratite nas