Preko 700 organsko sertifikovanih proizvoda!

Slane grickalice

Širok asortiman najrazličitijih slanih grickalica, 100% organskih, stižu na vašu kućnu adresu. U Just Organic ponudi možete naći različite organske slane grickalice kao što su organski slani proteinski krekeri, organski smoki amarant, organski smoki kukuruz, organski smoki integralni pirinač, organski domaći flips od kukuruza, organske kokice, organske integralne grisine od celog zrna ovsa, organski krekeri, organski spelta krekeri, itd. 

Birajte zdravije varijante vaših omiljenih slanih grickalica u Just Organic-u, uvek spremnih za dostavu na vašu kućnu adresu.

Prikazani svi od ukupno 2 rezultata

Dobro je poznato da grickalice nisu nešto što spada u zdravu i celovitu hranu. Konvencionalne slane grickalice su pune aditiva, emulgatora, veštačkih boja i ukusa, jer su sastojci od kojih se prave uglavnom najgoreg kvaliteta kako bi bili jeftini. 

Zbog toga im je potebna pomoć u vidu veštačkih aditiva kako bi dobili na strukturi, boji i ukusu. Ogroman broj istraživanja pokazao je koliko su aditivi iz hrane štetni po sve aspekte zdravlja. 

Zašto su konvencionalne slane grickalice štetne?

Iako mogu da uzrokuju glavobolju i probleme sa varenjem, a neki od njih su i kancerogeni, aditivi su u mnogo država i dalje u upotrebi. Neophodno je uzeti u obzir kumulativni efekat njihove upotrebe jer se aditivi nalaze u bukvalno svim namirnicama industrijskog porekla. 

Za neke aditive je naknadno istraživanjima utvrđeno da kod dece izazivaju poremećaj pažnje i hiperaktivnost. Neki od njih su zabranjeni u pojedinim zemljama, ali ne u svim. Manje ili više, ali u svakom slučaju veštački aditivi jesu štetni po zdravlje. To postane očigledno kada neko vreme prestanete da jedete namirnice koje ih imaju.

Pored veštačkih aditiva u kovencionalnim slanim grickalicama, ostaje i problem samih sastojaka koji su iz konvencionalne proizvodnje, pa tako sadrže ostatke opasnih pesticida i teških metala, a u slučaju da sadrže i sastojke kao što su mleko i mlečni proizvodi, onda sadže i ostatke hormona i antibiotika.

Organske slane grickalice – ukusniji i zdraviji izbor

Da li ovo znači da nikad ne treba da pojedemo nijednu grickalicu?

Ako su iz konvencionalne proizvodnje, verovatno znači. Ali srećom, kod organskih slanih grickalica situacija je daleko bolja. 

Prvo, veštački aditivi, emulgatori, zgušnjivači, boje i arome, nisu dozvoljeni u organskoj proizvodnji. Samim tim znate da ove opasne toksine nećete uneti u sebe jedući organske slane grickalice. 

Drugo, sami sastojci su sertifikovano organskog porekla, što znači da nema ostataka pesticida, teških metala, hormona i antibiotika. Ovo čini organske slane grickalice mnogo bezbednijim za upotrebu.

Da li ima išta lepše od kućnog bioskopa sa kokicama?

Bilo da sami volite da uživate, sa prijateljima ili porodicom, naročito u zimskim danima, ništa lepše nego pustiti dobar film i uživati uz punu činiju mirisnih kokica. Doduše, ako su te kokice napravljene od kukuruza GMO porekla, onda to i nije baš pametna ideja. 

U svetu je preko 90% kukuruza GMO porekla. Iako kod nas još uvek nije dozvoljena GMO hrana, to ne znači da je nema. Kad konzumirate bilo šta od kukuruza, mogućnost da zapravo uzimate kukuruz GMO porekla, je veoma velika. 

U organskoj proizvodnji najstrožije se vodi računa o tome da hrana ne sme da bude GMO porekla, i zato uvek treba birati kukuruz ili bilo šta od kukuruza koji je sertifikovano organski. Srećom, jedna domaća firma proizvodi gotove organske kokice, koje su predivnog ukusa, spremne za vaš kućni bioskop i uživanje.

Izbor grickalica za svačiji ukus

Bilo da želite organske slane grickalice sertifikovano bez glutena, ili bez dodate soli, ili sa visokim sadržajem proteina ili vlakana, ili bez žitarica, ili da budu 100% veganske, u Just Organic-u možete pronaći sve!

Top

Radno vreme
Svakog radnog dana: 09-20h
Subotom: 09-17h

Pratite nas