Preko 700 organsko sertifikovanih proizvoda!

Organsko meso i proizvodi od mesa

Sertifikovano organsko meso ili meso od prirodno gajenih životinja (free range) kao i proizvodi od mesa stižu na vašu kućnu adresu. U Just Organic ponudi možete pronaći sertifikovano organsku junetinu (organsko mleveno meso, organski vrat bez kosti, organske grudi sa kostima, organsku slabinu sa kostima itd), pljeskavice od čistog organskog telećeg mesa domaće autohtone, brdsko-planinske rase Buša, proizvode od prirodno gajenih mangulica kao što su slanina, pršuta, vrat, kobasica, sertifikovano organsku piletinu, prirodno gajenu piletinu, kobasice od čistog mesa prirodno gajene piletine, i još mnogo toga.

Ponuda svežeg organskog mesa se menja s vremena na vreme. Stanje se redovno ašurira u Just Organic Online prodavnici, a dostupni proizvodi su uvek spremni za dostavu na vašu kućnu adresu.

Prikazani svi od ukupno 23 rezultata

Meso se smatra važnim delom zdrave ishrane, jer obezbeđuje izvor prirodnih i kompletnih proteina, omega 3 masnih kiselina, lako iskoristivih vitamina i minerala (naročito gvožđa, cinka, vitamina rastvorljivih u masti A, D, K vitamina, itd.).

Međutim, industrijalizacija nam je donela masovnu proizvodnju mesa, koja podrazumeva industrijski uzgoj i prehranu životinja, koja nema nikakve dodirne tačke sa tradicionalnim uzgojem, pa je posledično to meso potpuno različit proizvod u odnosu na ono što se nekad jelo kao zdrav deo obroka.

Zašto je konvencionalno (neorgansko meso) toliko štetno?

Postoji više razloga. Prvi je da se životinje drže u jako lošim uslovima – nemaju prostora ne za kretanje, nego čak da se pomere bilo gde, nikada nisu napolju i na dnevnom svetlu, i naravno ne hrane se ispašom, što je za njih jedino prirodno, već se hrane isključivo žitaricama (koje nisu njihova primarna prirodna hrana), i to u neadekvatno velikoj količini, kako bi što pre dostigle željenu težinu.

Drugi razlog je što takvi uslovi života , surovi i neprirodni, dovode do toga da se životinje lako i često razboljevaju, pa se kao standardni deo procedure ovog načina uzgoja, njima redovno daju antibiotici. Ti antibiotici ostaju u tragovima u mesu koje jedemo, i ovo je postao ozbiljan problem na svetskom nivou, jer se dešava da ljudi postaju imuni na antibiotike, kada im trebaju.

Treći razlog su hormoni, koji su daju životinjama da bi brže rasle i napredovale. Ostaci hormona u mesu dovode do niza jako ozbiljnih problema i kod odraslih, a kod dece naročito.

Kako onda bezbedno konzumirati meso i proizvode od mesa?

Da biste dobili samo pozitivne efekte od unosa mesa i proizvoda od mesa neophodno je da konzumirate isključivo meso organskog porekla. Just Organic je prva prodavnica organske hrane pa tako i organskog ili prirodno gajenog mesa u Srbiji. Nekada davno je Just Organic imao u ponudi samo prirodno gajenu piletinu, međutim danas je u našoj radnji dostupno različito organsko i prirodno gajeno meso.

Top

Radno vreme
Svakog radnog dana: 09-20h
Subotom: 09-17h

Pratite nas