Preko 700 organsko sertifikovanih proizvoda!

Ekološka sredstva za čišćenje domaćinstva i posuđe

Ekološka i organska sredstva za čišćenje domaćinstva stižu na vašu kućnu adresu. U Just Organic ponudi možete naći revolucionarno EcoEgg sredstvo za mašinsko pranje rublja u različitim prirodnim mirisima, sertifikovano ekološka sredstva nemačke firme Synercetic (ekološki detrdžent za mašinsko i ručno pranje veša, ekološke omekšivače za veš, ekološko sredstvo za čišćenje sanitarija, ekološko sredstvo za čišćenje stakla, ekološki detržent za sudove, ekološko sredstvo za čišćenje šporeta), kao i asortiman sertifikovanih ekoloških sredstva domaće proizvodnje odličnog odnosa cene i kvaliteta Stara Planinska riznica (od kojih je najpopularnija ekološka abrazivna pasta višestruke nameme). 

Ekološka sredstva za čišćenje domaćinstva za vaš čist i bezbedan dom, svaki dan spremna za dostavu u vašem Just Organic-u.

Prikazani svi od ukupno 28 rezultata

 • BigBamboo Jednorog set za jelo od bambusovog vlakna
  1,350.00 RSD
 • BigBamboo Panda indijanac set za jelo od bambusovog vlakna
  1,350.00 RSD
 • Bigbamboo posuda za užinu Crvenkapa od bambusovog vlakna
  630.00 RSD
 • Bigbamboo šolja za poneti od bambusovog vlakna-400ml
  660.00 RSD
 • Ecoegg 2u1 za mašinsko pranje veša (bez mirisa)-210 pranja
  3,300.00 RSD
 • Ecoegg dopuna za mašinsko pranje veša (bez mirisa)-210 pranja
  2,200.00 RSD
 • Ecoegg za mašinsko pranje veša (bez mirisa)-50 pranja dopuna
  1,250.00 RSD
 • Ecoegg za mašinsko pranje veša (miris proleća)-50 pranja dopuna
  1,250.00 RSD
 • Ecoegg za mašinsko pranje veša (miris svežine)-50 pranja dopuna
  1,250.00 RSD
 • Fitaky atopic umirujuća krema za bebe-65ml
  1,800.00 RSD
 • Fitaky atopic umirujuća kupka za bebe-250g
  950.00 RSD
 • Fitaky melem u stiku za pelensko područje-30ml
  560.00 RSD
 • Fitaky prašak za veš za bebe-0,9kg
  1,450.00 RSD
 • Fitaky sapun za bebe-100g
  490.00 RSD
 • Green life mikrofiber krpa-1kom
  355.00 RSD
 • Green life profilisani sunđer-1kom
  240.00 RSD
 • Green life sunđer-2kom
  120.00 RSD
 • Green life univerzalna krpa-3kom
  170.00 RSD
 • Lucart ekološke papirne maramice-10kom
  150.00 RSD
 • Lucart ekološki toaletni papir-12kom
  340.00 RSD
 • Planinska riznica eko sredstvo za čišćenje sanitarija-500ml
  390.00 RSD
 • Planinska riznica eko sredstvo za čišćenje stakla-500ml
  470.00 RSD
 • Planinska riznica eko sredstvo za ručno pranje sudova-500ml
  470.00 RSD
 • Planinska riznica eko univerzalna abrazivna pasta-500g
  390.00 RSD
 • Soda bikarbona bez aluminijuma-100g
  150.00 RSD
 • Synergetic bio hipoalergijski omekšivač za veš ruža-1L
  700.00 RSD
 • Synergetic bio tečnost za čišćenje šporeta i rerni-1L
  550.00 RSD
 • Synergetic superkoncentrovani prašak za pranje veša-4 kesice
  350.00 RSD

Čišćenje je od suštinske važnosti za zaštitu zdravlja u našim domovima. Međutim, klasična sredstva za čišćenje domaćinstva sadrže veoma štetne hemikalije. Neka sredstva za čišćenje su čak zapaljiva ili korozivna. 

Šta sadrže konvencionalna sredstva za čišćenje?

Čak i sredstva kao što su prašak za veš i omekšivači za veš, sadrže toksične komponente. Te toksične komponente ostaju u garderobi i štete našoj koži i preko nje se apsorbuju u organizam. Određena amonijum jedinjenja iz ovih proizvoda čine odeću mekanom, ali štete reproduktivnom i respiratormom sistemu

Tu se po pravilu nalaze benzil acetat (koji je kancerogen), alfa terpineol (štetan za nervni sistem), kao i benzil alkohol i hloroform, koji su iritanti respiratornog sistema. Limonen takođe uzrokuje poremećaje nervnog sistema, pentan uzrokuje glavobolje i mučninu, formaldehid je kancerogen

Sve je ovo naučno dokazano, ali se smatra da ih u ovim proizvodima „ima u dovoljno maloj količini“. Pored ovoga, dok mašina za veš radi, osobađa sve ove toksične hemikalije u vazduh koji dišemo u kući. 

Naučna istraživanja su direktno povezala izloženost hemikalijama iz sredstava za čišćenje sa astmom i drugim respiratornim bolestima. Sva sredstva za čišćenje koja možete da zamislite ili ste ikad koristili sadže toksične hemikalije (osveživači vazduha, izbeljivači, tečnost za pranje posuđa, sredstva za čišćenje tepiha i tapacira, lak za nameštaj i pod, sredstva za čišćenje peći, itd.). 

Nedavna istraživanja otkrila su da čak i prirodni mirisi u sredstvima za čišćenje, posebno u osveživačima vazduha, mogu reagovati sa visokim nivoom ozona iz unutrašnjih izvora (na primer, iz nekih uređaja za čišćenje vazduha) ili iz spoljnjeg vazduha i formirati formaldehid, poznati kancerogen za ljude, i opasne sitne čestice u zatvorenom prostoru. 

Jedan stručnjak iz ove oblasti objašnjava da se hemikalije zvane VOC – isparljiva organska jedinjenja nalaze u isparavanjima iz mnogih najčešće korišćenih sredstava za čišćenje u domaćinstvu. 

Potencijalni rizici istaknuti su u nedavnoj studiji koja je procenjivala rad pluća kod pojedinaca koji su dugoročno zaposleni na random mestu koje podrazumeva čišćenje, kao i kod onih koji u kući koriste redovne proizvode za čišćenje. Utvrđeno je da je funkcija pluća bila izrazito ugrožena kod ovih ljudi, u meri da se može uporediti sa posledicama pušenja 20 cigareta dnevno tokom 10-20 godina. 

Nacionalni institut za zaštitu na radu utvrdio je da je jedna trećina supstanci koje se koriste u industriji mirisa toksična. Ali s obzirom da se hemijske formule mirisa smatraju poslovnom tajnom, kompanije ne moraju da navode njihove sastojke, već ih samo etiketiraju da sadrže „miris“.

Zašto su ekološka sredstva za čišćenje zdravija opcija?

Ekološka sredstva za čišćenje domaćinstva su daleko zdravija opcija i za vašu porodicu i za planetu. Ne samo da ćete imati mirniju savest. jer doprinosite smanjenju štetnih hemikalija koje se ispuštaju u atmosferu, već ćete imati mnogo zdravije kućno okruženje i nećete udisati štetne hemikalije u sopstvenoj kući. 

Ekološka sredstva za čišćenje domaćinstva mogu vam pomoći da poboljšate ukupni kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru i na taj način doprinese smanjenju nekih zdravstvenih rizika, kao što su: hemijsko trovanje, iritacije na koži i infekcije očiju i disajnih puteva. 

Ekološka sredstva za čišćenje domaćinstva nisu korozivna i moraju ispunjavati stroge smernice u pogledu toksičnosti i apsorpcije kože. Ovo je naročito važno za najmlađe članove porodice. 

Ekološka sredstva za čišćenje domaćinstva koja možete naći u Just Organicu NE SADRŽE parabene, SLS, EDTA, NTA, fosfate, ftalate, fenole, formaldehide, sintetičke parfeme i druge štetne materije. 

Namenjena su onima koji imaju brižan i odgovoran odnos prema sebi, svojoj porodici i životnoj sredini. Proizvedeni su samo od biljnih i 100% biorazgradivih komponenti, ne izazivaju alergijske reakcije, bezbedni su po zdravlje dece, odraslih i kućnih ljubimaca i bez štetnog su uticaja na životnu sredinu. 

Zahvaljujući specijalnim kombinacijama biljnih komponenti obezbeđuju vrlo efikasno čišćenje zaprljanih površina, bez upotrebe agresivnih sredstava i mogu se koristiti u kontinuitetu bez ikakvih ograničenja.

Top

Radno vreme
Svakog radnog dana: 09-20h
Subotom: 09-17h

Pratite nas