Preko 700 organsko sertifikovanih proizvoda!

Slatke grickalice (slatkiši)

Širok asortiman najrazličitijih slatkih grickalica (slatkiša) koji su 100% organski stižu na vašu kućnu adresu. U Just Organic ponudi možete naći različite ukuse organskih veganskih Raw barova (sirovih barova na bazi urmi), organske proteinske barove za decu i odrasle bez glutena, organske ručno pravljene kekse bez brašna i šećera, organske klasične kekse različitih oblika i vrsta, organske bezglutenske mafine, organske slatke proteinske krekere, organski čips od jabuke i kruške, organske lizalice, organske bombone, organski veganski puding od vanile i čokolade, organske voćne rolnice od 100% voća, organski čips od kokosa i naravno širok asortiman organskih čokolada (crnih, mlečnih, sa različitim nivoom kakao delova). 

Zasladite se bez griže savesti u vašem Just Organic-u sa širokim izborom organskih slatkih grickalica (slatkiša) uvek spremnih za dostavu na vašu kućnu adresu.

Prikazani svi od ukupno 13 rezultata

 • Organska borovnica divlja osmotski sušena – 80g
  390.00 RSD
 • Bridge veganski puding pirinač vanila bez glutena-2x130g
  315.00 RSD
 • Chocollama 76% crna čokolada od Arriba Nacional kakaoa sa borovnicama-40g
  320.00 RSD
 • Chocollama 76% crna čokolada od Arriba Nacional kakaoa sa jagodama-40g
  350.00 RSD
 • Chocollama 76% crna čokolada od Arriba Nacional kakaoa sa malinama-40g
  310.00 RSD
 • Chocollama 76% crna čokolada od Arriba Nacional kakaoa-40g
  295.00 RSD
 • Organski veganski keks od badema bez šećera i brašna-46g
  180.00 RSD
 • Organski veganski keks od badema sa kokosom i čokoladom bez šećera i brašna-48g
  180.00 RSD
 • Nije na zalihama
  Organski veganski ovseni keks bez šećera i brašna Mačkica-45g
  160.00 RSD
 • Schnitzer mafin borovnica bez glutena-140g
  600.00 RSD
 • Schnitzer mafin crna čokolada bez glutena-140g
  510.00 RSD
 • Organski veganski ovseni keks bez šećera i brašna Macan-45g
  160.00 RSD
 • Veganski sladoled/sorbet od ACAI bobica – 500ml
  1,250.00 RSD

Dobro je poznato da grickalice nisu nešto što spada u zdravu i celovitu hranu. Konvencionalne slatke grickalice tj. slatkiši su puni aditiva, emulgatora, veštačkih boja i ukusa, jer su sastojci od kojih se prave uglavnom najgoreg kvaliteta, kako bi bili jeftini. A onda im je potrebna pomoć u vidu veštačkih aditiva kako bi dobili željenu strukturu, boju i ukus.

Ogroman broj istraživanja pokazao je koliko su aditivi iz hrane štetni po sve aspekte zdravlja. Iako mogu da uzrokuju glavobolju i probleme sa varenjem, a neki od njih su i kancerogeni, aditivi su i dalje u upotrebi u mnogim državama. 

Zašto su konvencionalne grikalice štetne?

Neophodno je uzeti u obzir kumulativni efekat njihove upotrebe jer se aditivi nalaze u bukvalno svim namirnicama industrijskog porekla. Za neke aditive je naknadno istraživanjima utvrđeno da kod dece izazivaju poremećaj pažnje i hiperaktivnost

Neki od njih su zabranjeni u pojedinim zemljama, ali ne u svim. Manje ili više, ali u svakom slučaju veštački aditivi jesu štetni po zdravlje. To postane očigledno kada na određeno vreme prestanete da jedete namirnice koje ih imaju.

Pored veštačkih aditiva u kovencionalnim slatkim grickalicama (slatkišima), ostaje i problem samih sastojaka koji su iz konvencionalne proizvodnje, pa tako sadrže ostatke opasnih pesticida i teških metala, a u slučaju da sadrže i sastojke kao što su mleko i mlečni proizvodi, onda sadrže i ostatke hormona i antibiotika.

Da li ovo znači da nikad ne treba da pojedemo nijednu grickalicu?

Ako su iz konvencionalne proizvodnje, verovatno znači. Ali srećom, kod organskih grickalica i slatkiša situacija je daleko bolja. Prvo, veštački aditivi, emulgatori, zgušnjivači, boje i arome, nisu dozvoljeni u organskoj proizvodnji. Samim tim znate da ove opasne toksine nećete uneti u sebe jedući organske grickalice i slatkiše. 

Drugo sami sastojci su sertifikovano organskog porekla, što znači da nema ostataka pesticida, teških metala, hormona i antibiotika. Ovo čini organske slatkiše i grickalice mnogo bezbednijim za upotrebu.

Još zdravija varijata organskih slatkiša

Potpuno nova kategorija proizvoda koja se pojavila u poslednje vreme, i koja je oduševila kupce svuda u svetu pa i kod nas, su organske grickalice i slatkiši napravljeni od celovitih sastojaka, minimalno ili potpuno neprocesiranih. 

Ovo su uglavnom veganski organski slatkiši, napravljeni samo od voća, orašastih plodova, kokosovog ulja, i nekog prirodnog zaslađivača

U Just Organic-u od ovakvih proizvoda imamo Raw Barove – to su sirovi barovi na bazi urmi, sa dodacima orašastih plodova i sušenog voća; zatim ručno pravljeni keksi od nekoliko minimalno procesiranih sastojaka bez brašna i dodatog šečera; različiti čipsevi od 100% sušenog voća ili kokosa. Ovakvi slatkiši predstavljaju zdravu užinu u svakom smislu.

Grickalice po svačijem ukusu

Bilo da želite organske slane grickalice sertifikovano bez glutena, ili bez dodate soli, ili sa visokim sadržajem proteina ili vlakana, ili bez žitarica, ili da budu 100% veganske, u Just Oganic-u možete pronaći sve!

Naravno i kada se hranimo zdravo, nećemo da se odreknemo najomiljenije i najpopularnije poslastice na celom svetu, a to je čokolada

Da li volite organsku čokoladu sa čak 90% ili 80% kakaoa, ili vam je ona od 70% ipak bolja? Možda ipak volite organsku mlečnu čokoladu? Ili sa dodatkom kokosa, malina, francuske soli. Sve ih možete naći kod nas!

Top

Radno vreme
Svakog radnog dana: 09-20h
Subotom: 09-17h

Pratite nas