Preko 700 organsko sertifikovanih proizvoda!

Veganska hrana

100% organski veganski proizvodi stižu na vašu kućnu adresu! U Just Organic ponudi se nalaze organska veganska mleka kompanije Bridge (najkvalitetnija biljna mleka u Evropi), organska veganska kafa za poneti, organski veganski puding, organske veganske pavlake za kuvanje, organski veganski kačkavalji i sirevi, organski veganski čoko krem i keksi, organske veganske galete, i naravno svo organsko voće, povrće, mahunarke, žitarice, orašasti plodovi, itd. 

Sve što može da vam zatreba na vašoj vegnaskoj ishrani, u Just Organic-u je uvek spremno za dostavu na vašu adresu!

Prikaz 1–60 od 388 rezultata

Kako izgleda veganska ishrana?

Veganstvo je način života sa ciljem da se isključi svaki oblik iskorišćavanja i okrutnosti prema životinjama. Bilo za hranu, odeću ili neku drugu svrhu. 

Veganstvo podrazumeva biljnu ishranu bez bilo koje životinjske namirnice, poput mesa (uključujući ribu, školjke i insekte), mlečnih proizvoda, jaja i meda – kao i izbegavanje materijala koji potiču od životinja, proizvoda testiranih na životinjama i mesta koja koriste životinje za zabavu

Veganska ishrana je raznolika i sadrži sve vrste voća, povrća, orašastih plodova, žitarica, semenki, pasulja i mahunarki – a sve se to može pripremiti u beskrajnim kombinacijama koje osiguravaju raznovrsnu i interesantnu vegansku ishranu. 

Šta je zamena za proizvode životinjskog porekla?

Mlečni proizvodi se u veganskoj ishrani menjaju biljnim veganskim mlekom, biljnim veganskim sirevima, a u receptima se mlečne pavlake za kuvanje menjaju biljnim veganskim pavlkama za kuvanje.

Jaja se menjaju mešavinom tople vode i semenkama lana ili čije, med se menja raznim biljnim zaslađivačima kao što su kokosov sirup, agava sirup, i slično. 

Takođe danas na tržištu se može naći čitav niz veganskih gotovih proizvoda, uključujući vegansko meso, obogaćeno biljno mleko, veganske sireve i dezerte. Međutim, ovi visoko prerađeni proizvodi mogu biti puni štetnih aditiva, hidrogenizovanih biljnih ulja i veštačkih sastojaka. 

Pored toga, kao i svi drugi proizvodi, ukoliko nisu organski, sadrže ostatke toksičnih pesticida i opasnih teških metala

Takođe, jedan od razloga prelaska na veganstvo je očuvanje životne sredine. Međutim, konvencionalna proizvodnja biljaka podjednako šteti našoj planeti kao i konvencionalno gajene životinje. Ovo je izmereno i naučno dokazano bez dileme. 

Znači zapravo jedini realan način da se očuva životna sredina je konzumiranje namirnica organskog porekla, ili naravno domaćih namirnica koje sami gajite. Zbog svega ovoga u Just Organic-u možete pronaći čitav niz veganskih organskih proizvoda – pažljivo probranih, potpuno čistih, bez ostataka pesticida i teških metala, 100% sertifikovano organskih.

Top

Radno vreme
Svakog radnog dana: 09-20h
Subotom: 09-17h

Pratite nas