Preko 700 organsko sertifikovanih proizvoda!

Prirodna i organska kozmetika

Sertifikovano organska i 100% prirodna kozmetika za žene, muškarce i decu stiže na vašu kućnu adresu. U Just Organic ponudi možete naći različite vrste organskih i prirodnih pasti za zube, organskih i prirodnih pena za umivanje i hidrataciju, organske i prirodne dezodoranse za telo, organske i prirodne balzame i kreme za brijanje, različite organske i prirodne šampone za kosu, različite organske i prirodne kupke za telo, različite organske i prirodne kreme, mleka i putere za telo, lice i područje oko očiju, organske i prirodne kreme za ruke, organske i prirodne pilinge za telo, maske za kosu, hidrolate, kao i niz kozmetičkih proizvoda za bebe od potpuno prirodnih i sertifikovano organskih sastojaka. 

Prirodna i sertifikovano organska kozmetika za bezbednu negu vas i vaše porodice, svaki dan spremna za dostavu u vašem Just Organic-u.

Prikazani svi od ukupno 3 rezultata

  • Fitaky cosmetic glineni detoks pazuha-35g
    285.00 RSD
  • Fitaky cosmetic prah za pranje zuba – 50g
    580.00 RSD
  • Fitaky cosmetic prirodni dezodorans – 50ml
    870.00 RSD

Prosečna žena koristi 12 kozmetičkih proizvoda svakog dana koji sadrže 168 jedinstvenih sastojaka. Većina ovih sastojaka izaziva endokrine poremećaje, koji mogu uticati na hormonsku ravnotežu i plodnost. Veliki broj ovih sastojaka su u istraživanjima direktno vezani i za povećan rizik od kancera.

Ove proizvode stavljamo na lice i usne, mažemo celo telo njima, peremo kosu njima, kupamo decu njima. I to radimo svaki dan, decenijama. To znači izloženost više nego dokazano štetnih sastojaka iz kozmetičkih proizvoda, nije sporadična nego je akutna

Dešava se apsolutno na dnevnom nivou. U ove proizvode spada sva šminka, parfemi, sve vrste krema, šamponi, kupke, puteri za telo, paste za zube, svi sapuni, dezadoransi za telo, i sve drugo što koristimo za negu i ulepšavanje kože, kose i noktiju.

Sastojci proizvoda – pokazatelj opasnosti

Možda je ovo najlakše razumeti kroz primere nekoliko najštetnijih sastojaka koji se najčešće nalaze u kozmetičkim proizvodima.

Parabeni su konzervansi koji se nalaze u svemu, od sapuna preko losiona do šminke. Parabeni su dobro poznati endokrini disrupteri, što znači da oponašaju estrogen u telu i mogu dovesti do hormonalne neravnoteže, sa svim drugim posledicama te neravnoteže u organizmu. Parabeni su u nekoliko ozbiljnih studija povezani sa rakom dojke.

Skoro svaki konvencionalni kozmetički proizvod (čak i onaj „bez mirisa“) sadrži veštačke mirise. Proizvođači nisu dužni da otkrivaju na šta se zapravo odnosi sastojak “miris ili parfem”, tako da to zapravo može biti koktel kancerogenih sastojaka, alergena, endokrinih razarača i iritanata.

SLS / SLES su sredstva za penjenje koja se koriste u nizu sredstava za ličnu negu, uključujući negu kože, šampon i pastu za zube.

To su površinski aktivni agensi koji mogu izazvati iritaciju kože ili pokrenuti alergije. Pored toga, hemijska jedinjenja poznata kao „nitrozamini“ uobičajeni su nus-produkti procesa sulfacije. Za 90% nitrozamina veruje se da su kancerogeni.

Polietilen glikol (PEG) koristi se u mnogim vrstama kozmetike kao zgušnjivač, posebno u losionima, šamponima i kremama za sunčanje. PEG je često kontaminiran i etilen oksidom (poznati kancerogen) i 1,4-dioksanom (koji izaziva respiratorne probleme i zabranjen je u Kanadi).

Formaldehid se koristi kao konzervans u kozmetici. To je poznati kancerogen koji je takođe povezan sa astmom, neurotoksičnošću i toksičnošću za razvoj.

Dietanolamin je sredstvo za penjenje. To je poznati kancerogeni i respiratorni toksin, zbog čega je EU ograničila njegovu upotrebu u proizvodima za ličnu negu. U američkim proizvodima se i dalje koristi u penama za kupanje, kupkama za telo i šamponima. Često se skraćuje kao DEA na kozmetičkim nalepnicama.

Lista je dugačka, ali ovo je dovoljno da steknemo realnu sliku o konvencionalnim kozmetičkim proizvodima.

Sertifikovani kozmetički proizvodi – jedini pouzdan izbor

Problem postoji i sa prirodnim kozmetičkim proizvodima, jer ne postoji dovoljno ozbiljna regulativa koja kontroliše proizvodnju i obeležavanje deklaracije ovih proizvoda. Često i kozmetika obeležena kao prirodna sadrži štetne sastojke

Zato je naročito važno da koristite sertifikovane kozmetičke proizvode, čija je regulativa i kontrola daleko strožija i u kojoj su apsolutno zabranjeni štetni sastojci. A ukoliko koristite prirodnu kozmetiku koja nema sertifikat, važno je da čitate sastojke i da umete da ih tumačite. 

U Just Organic-u možete naći širok asortiman kozmetičkih proizvoda, sertifikovanih i potpuno bezbednih za upotrebu! Kako za odrasle, tako i za decu i za bebe!

Top

Radno vreme
Svakog radnog dana: 09-20h
Subotom: 09-17h

Pratite nas