Preko 700 organsko sertifikovanih proizvoda!

Superhrana (zdravi dodaci)

100% organski i zdravi dodaci ishrani u vidu takozvanih superhrana stižu na vašu kućnu adresu. U Just Organic ponudi možete pronaći organsku maku u prahu, organski sirovi kakao, organsku moringu, organsku spirulinu, organski cejlonski cimet, organski konopljin protein, organsku hlorelu, organsku Alfaalfu (lucerku), organsku ašvagandu, organsku ječmenu i pšeničnu travu, organski acai prah, i još mnogo toga. 

U Just Organic-u se trudimo da izaberemo najkvalitetnije brendove i najbolju ponudu za vas.

Prikazani svi od ukupno 42 rezultata

Superhranom se zovu namirnice uglavnom biljnog porekla, koje imaju natprosečno visok sadržaj minerala, vitamina, amino-kiselina i biološki aktivnih supstanci (fitonutrijenata). Sa recimo 2-3 kašike neke superhrane unesete jako malo kalorija, a čitav dijapazon nutrijenata i fitonutrijenata

Često su ove superhrane bogate specifičnim fitonutrijentima (kakao – flavanolima, maka – makaenima, spirulina – fitocijaninom, kurkuma – kurkuminom, itd.) kojih ima jako malo, ili ih nema uopšte u standardnoj hrani, a imaju dokazane benefite za naše zdravlje. Mnoge superhrane su koristili drevni narodi u različitim delovima sveta, hiljadama godina.

Da li su sve superhrane zdrave?

Nisu. Superhrane koje se konzumiraju moraju biti organske, jer u suprotnom mogu i da naštete zdravlju. Na primer, kakao prah koji nije organski je uglavnom alkalizovan, a pored toga sadrži opasne količine teškog metala kadmijuma, i to je opšte poznata informacija.

Cimet koji nije organski (standardni cimet iz prodavnica) u 99% slučajeva je Kasija cimet. Problem sa ovim cimetom je izuzetno visok sadržaj kumarina, za koji se smatra da oštećuje jetru i bubrege, do te mere da je zato svetska zdravstvena organizacija preporučila ograničeno konzumiranje cimeta Kasija. 

Organski cimet je u 99% slučajeva Cejlonski cimet, koji ima sva fantastična svojstva cimeta ali sadrži mnogo manje kumarina, i potpuno je bezbedan za upotrebu. 

Spirulina je plavo-zelena alga koja se prirodno javlja u tropskim i suptropskim jezerima. Zbog toga što spirulina ima veliku moć upijanja nutrijenata iz vode, može upiti i teške metale i ostala zagađenja ako se nalaze u vodi, i zato je od presudne važnosti da bude organskog porekla i da se rigorozno kontroliše njen uzgoj.

Kako se koriste superhrane?

Organske superhrane se koriste kao zdravi i prirodni dodaci ishrani, koji nam pomažu da imamo više energije, popravimo imuni sistem, dovedemo hormone u balans, održavamo kardiovaskularni sistem zdravim, da detoksikujemo i negujemo organizam. 

Orgasnke superhrane su većinom u obliku praha, najpogodnije ih je dodati u šejkove, smutije i kaše. Mogu se i samo razmutiti u vodi ili biljnom mleku.

 

Top

Radno vreme
Svakog radnog dana: 09-20h
Subotom: 09-17h

Pratite nas