Preko 700 organsko sertifikovanih proizvoda!

Organska jaja i mlečni proizvodi

Sertifikovano organsko ili mleko od prirodno gajenih životinja, mlečni proizvodi i jaja stižu na vašu kućnu adresu. U Just Organic ponudi možete pronaći sertifikovano organska jaja, jaja od domaćih pilića, sertifikovano organsko mleko, organski jogurt, organsku kiselu pavlaku, organsko kiselo mleko, organski voćni jogurt, organsku fetu, mlečne proizvode od nehomogenizovanog mleka krava sa ispaše mlekare Petrov (jogurt, mleko, maslac, beli sir, kačkavalj), kozje sireve, mešavinu orgasnkog gija sa kokosovim uljem i još mnogo toga.

Ponuda svežih mlečnih proizvoda se menja s vremena na vreme. Stanje se redovno ažurira u Just Organic Online prodavnici, a dostupni proizvodi su uvek spremni za dostavu na vašu kućnu adresu.

Prikazani svi od ukupno 23 rezultata

 • Domaća jaja upakovana
  Jaja iz slobodnog uzgoja Zlatibor (nije sert. org.) – 10 kom
  440.00 RSD
 • Stara planina – Kačkavalj 45% mm 500g (nije sert. org.)
  900.00 RSD
 • Stara planina – Kisela pavlaka (nije sert. org.)
  200.00 RSD
 • Stara planina – Kiselo mleko kravlje 2,8% (nije sert. org.)
  95.00 RSD
 • Nije na zalihama
  Stara planina – Kozja surutka 1% (nije sert. org.)
  140.00 RSD
 • Nije na zalihama
  Stara planina – Kozji jogurt 3,2% (nije sert. org.)
  220.00 RSD
 • Stara planina – Kravlji beli sir 45%mm (nije sert. org.)
  440.00 RSD
 • Stara planina – Kravlji Jogurt 2,8% (nije sert. org.)
  200.00 RSD
 • Stara planina – Maslac 300g (nije sert. org.)
  540.00 RSD
 • Biospajz zlatni gi prečišćeni puter (nije sert. org.)-270g
  1,400.00 RSD
 • Farma zdravlja jaja od prepelice-12 kom (nije sert. org.)
  260.00 RSD
 • Farmer polutvrdi zanatski sir, kačkavalj (nije sert. org.) – 250g
  590.00 RSD
 • Farmer zanatski sir Ambasador (nije sert. org.) – 300g
  936.00 RSD
 • Imlek bello punomasno dugotrajno mleko 3,5%mm – 0,75l
  260.00 RSD
 • Nije na zalihama
  Organska jaja prof. Daus – 10 kom
  630.00 RSD
 • Organski Joya tofu dimljeni veganski – 200g
  430.00 RSD
 • Organski Joya tofu natural veganski – 250g
  370.00 RSD
 • Kenjereš dimljeni kozji sir (nije sert. org.) – 250g
  610.00 RSD
 • Kenjereš mladi kozji sir (nije sert. org.) – 250g
  610.00 RSD
 • organska jaja
  Organska jaja Selevac – 6 kom
  400.00 RSD
 • Nije na zalihama
  Organski Zanetti parmezan Grana Padano – 150g
  770.00 RSD
 • Organski Zanetti sir parmezan rendani – 50g
  290.00 RSD
 • Organski Zanetti sir parmezan Parmigiano Reggiano – 150g
  920.00 RSD

Zbog čega su jaja važan deo ishrane?

Jaja se smatraju jednom od najkompletnijih i najzdravijih namirnica. Nekoliko decenija se pogrešno smatralo da unos jaja treba da bude strogo ograničen zbog holesterola. Danas je ta pogrešna teorija potpuno napuštena (kao jedna od prvih stvari koja je nedvosmisleno pokazana je da unos hrane sa holesterolom ne podiže holesterol u krvi – šta više nekad ga i obara) i dokazano je upravo suprotno.

Jaja obezbeđuju neophodan izvor potpuno kompletnog proteina (jednog od ljudima najiskorisnijih), esencijalnih omega-3 i omega-6 masnih kiselina, lako iskoristivih vitamina i minerala (naročito holina koji je neophodan za izgradnju ćelijske membrane i urednu moždanu funkciju, i vitamina rastvorljivih u masti A, D, K vitamina, itd), i antioksidanasa kao što su lutein i zeaksantin.

Međutim, industrijalizacija nam je donela masovnu proizvodnju jaja, koja podrazumeva industrijski uzgoj i prehranu kokošaka, koja nema nikakve dodirne tačke sa tradicionalnim uzgojem, pa su posledično ta jaja potpuno različita namirnica u odnosu na ono što su nekad bila.

Značaj mleka i mlečnih proizvoda

Mleko i mlečni proizvodi mogu biti veoma zdrave i ukusne namirnice. Pre svega koriste se hiljadama godina širom sveta. Mleko je bogato nutrijentima (proteini, masti, Kalcijum, vitamin D, Riboflavin (B2), vitamin B12, Kalijum, Fosfor, Selen…). 

Mleko sadrži i stotine različitih masnih kiselina, uključujući konjugovanu linolnu kiselinu (CLA) i omega-3. Konjugovana linolna kiselina i omega-3 masne kiseline povezane su sa mnogim zdravstvenim koristima, uključujući smanjeni rizik od dijabetesa i srčanih bolesti. Međutim, konvencionalno mleko i mlečni proizvodi su vrlo upitnog kvaliteta i bezbednosti.

Zašto su konvencionalna (neorganska) jaja i mleko i mlečni proizvodi toliko štetni?

Postoji više razloga. Prvi je da se životinje drže u jako lošim uslovima – nemaju prostora ne samo za kretanje, nego neretko čak da se bilo gde pomere, nikada nisu napolju i na dnevnom svetlu. 

Zbog takvog načina života se ne hrane ispašom, što je za njih jedino prirodno, već se hrane isključivo koncentrovanom hranom na bazi žitarica (koje nisu njihova primarna prirodna hrana), i to u neadekvatno velikoj količini, kako bi što pre dostigle željenu težinu.

Drugi razlog je što takvi uslovi života, surovi i neprirodni, dovode do pada imuniteta i čestog oboljevanja životinja, pa se kao standardni deo procedure ovog načina uzgoja, njima redovno, čak i preventivno, daju antibiotici

Ti antibiotici ostaju u tragovima u mleku i jajima, i ovo je postao ozbiljan problem na svetskom nivou, jer se dešava da ljudi postaju imuni na antibiotike, kada im trebaju.

Treći razlog su hormoni, koji se daju životinjama da bi brže rasle i napredovale. Ostaci hormona u jajima i mleku dovode do niza jako ozbiljnih problema i kod odraslih, a kod dece naročito. 

Dodavanje hormona je zabranjeno zakonskom regulativom i verovatno se odgovorni proizvođači toga pridržavaju, ali je dobro poznato da se neki proizvođači konvencionalnog mleka i jaja toga ne pridržavaju.

Kako onda bezbedno konzumirati jaja, mleko i mlečne proizvode?

Da biste dobili samo pozitivne efekte od konzumiranja mleka i mlečnih proizvoda neophodno je da konzumirate isključivo mleko organskog porekla. Na primer, mleko krava koje jedu uglavnom travu sadrži značajno veće količine konjugovane linolne kiseline i omega-3 masne kiseline. 

Takođe, organsko kravlje mleko sadrži veće količine korisnih antioksidanata, poput vitamina E i beta-karotena, koji pomažu u smanjenju upale i borbi protiv oksidativnog stresa. Just Organic je prva prodavnica organske hrane pa tako i organskih jaja, mleka i mlečnih proizvoda u Srbiji.

Top

Radno vreme
Svakog radnog dana: 09-20h
Subotom: 09-17h

Pratite nas