Preko 700 organsko sertifikovanih proizvoda!

Semenke i orašasti plodovi

100% organske, sirove ili pečene semenke i orašasti plodovi stižu na vašu kućnu adresu. U Just Organic ponudi možete pronaći organski sirovi lešnik domaćeg porekla, organski pečeni lešnik, organski sirovi badem, organski pečeni badem, organski indijski orah, organski brazilski orah, organski domaći orah, organske suncokretove semenke, organsko domaće seme konoplje, sirovo i pečeno, organski susam, organski lan, organske čija semenske, organsku golicu… 

U Just Organic Online prodavnici uvek možete pronaći vaše omiljene organske semenke i orašaste plodove, spremne za dostavu na vašu kućnu adresu.

Prikazani svi od ukupno 9 rezultata

Semenke i orašasti plodovi su važan deo zdrave ishrane, i pružaju izvor prirodnih nutrijenata, uključujući biljne proteine, omega-3 i druge masne kiseline, vitamine, minerale, vlakna i različite fitonutrijente. Naučna istraživanja su odavno utvrdila da ishrana bogata različitim semenkama i orašastim plodovima dovodi do smanjenja rizika od srčanih oboljenja i dijabetesa tipa 2.

Šta sadrže semenke i orašasti plodovi?

Semenke i orašasti plodovi su pre svega dobar izvor biljnih proteina i bogati su vlaknima. Biljna vlakna doprinose normalnom varenju i sprečavanju zatvora. Osim proteina i vlakana, semenke i orašasti plodovi su bogati izvori različitih vitamina i minerala. Na primer, 100g badema sadrži čak 70% dnevnog preporučenog unosa magnezijuma. 

Pored svega toga, ono što je posebno karakteristčno za ovu kategoriju namirnica je bogat sadržaj mono i polinezasićenih masnih kiselina, sa finom količinom omega-3 i omega-6 masnih kiselina (kao što su oleinska i linoleinska kiselina). 

Pored makro i mikronutrijenata semenke i orašasti plodovi sadrže i značajnu količinu različitih fitonutrijenata i antioksidanasa, za koje su studije pokazale da mogu doprineti unapređenju zdravlja i smanjenju rizika od hroničnih bolesti. Pokazano je da ovi fitonutrijenti poseduju antioksidantna, antiproliferativna, antiinflamatorna i antivirusna svojstva.

Zašto jesti organske semenke i orašaste plodove?

Semenke i orašasti plodovi (tj. biljke sa kojih se sakupljaju) se ne prskaju ništa manje invanzivno nego konvencionalno gajeno voće i povrće. Zbog visokog sadržaja masti, semenke i orašasti plodovi naročito lako upijaju te hemikalije

Organske semenke i orašasti plodovi se tretiraju prirodnim sredstvima (na primer rastvorom koprive, organskim djubrivom, i slično), a od štetočina se čuvaju uz pomoć ptica i zamki. Ovo je teži i skuplji način gajenja, ali obezbeđuje potrošačima da uživaju samo benefite semenki i orašastih plodova, bez ostataka toksičnih i opasnih pesticida.

Top

Radno vreme
Svakog radnog dana: 09-20h
Subotom: 09-17h

Pratite nas