U današnje vreme često smo suviše zauzeti tokom celog dana, a umorni kad dođemo kući i ne znamo šta ćemo pre od obaveza. Iako je najbolje spremati tj. kuvati jedan obrok dnevno, od svežih organskih namirnica, nekada nam je potrebna dobra zamena.
Dobra zamena znači da, ako nemamo dovoljno vremena za kuvanje, ne moramo da posegnemo za nečim što nije hranljivo i zdravo. Prerada povrća i mahunarki (u teglama i konzervama) iz ponude Just Organic-a vam upravo to omogućava.
Kako možete konzumirati naše proizvode iz tegle i konzerve?
Već skuvano povrće i mahunarke možete konzumirati odmah i samostalno, ili na brzinu pripremiti ukusnu salatu ili čorbicu sa njima.
Na primer, operete zelenu salatu, malo paradajza, maslinovog ulja i soli, i dodate skuvane leblebije ili miks mahunarki. Dobićete odličnu i organsku obrok salatu za tren oka. Naravno, možete i podgrejati bilo koji od ovih proizvoda i jesti ga kao da ste sami kuvali.
Organske masline – Proizvod koji zaslužuje posebnu pažnju
Masline su vrlo bogate vitaminom E i drugim moćnim antioksidansima. Studije pokazuju da su dobre za srce i mogu da zaštite od osteoporoze i kancera. Zdrave masti u maslinama se ekstrahuju da bi se dobilo maslinovo ulje, koje je jedna od osnovnih namirnica opšte prihvaćeno zdrave mediteranske ishrane.
Masline sadrže 11-15% masti, od kojih je 74% oleinska kiselina, vrsta mononezasićene masne kiseline. To je glavna komponenta maslinovog ulja. Oleinska kiselina povezana je sa nekoliko zdravstvenih benefita, uključujući smanjenje upalnih procesa i smanjeni rizik od srčanih bolesti.
Masline su dobar izvor nekoliko vitamina i minerala, kao što su Vitamin E, gvožđe, bakar, kalcijum, natrijum. Masline koje nisu organske obično sadrže dodate aditive. Dodatno, pri uzgoju se tretiraju agresivnim hemikalijama kako bi se ubile štetočine koje napadaju drvo masline. Kako sadrže dosta ulja u sebi, masline imaju veliku moć apsorpcije ovih hemikalja.
Da biste dobili samo benefite od konzumiranja maslina, uvek birajte organske.