Preko 700 organsko sertifikovanih proizvoda!

Organsko brašno, mekinje i organska palenta

Belo ili integralno, sa ili bez glutena, od žitarica ili orašastih plodova, kakvo god da poželite 100% sertifikovano organsko brašno, stiže na vašu kućnu adresu, za vaše omiljene recepte i kulinarske podvige. 

U Just Organic ponudi možete pronaći organsko pšenično brašno tip 400 i tip 500, organsko integralno pšenično brašno, organsko speltino pirovo brašno, organsko ječmeno brašno, organsko brašno od tapioke, organsko pšenično crno brašno, organsko raženo brašno, organsko ovseno brašno, organsko kukuruzno brašno, organsko pirinčano brašno, organsko bademovo brašno, organsko kokosovo brašno, organske mekinje od spelte, organske ovsene mekinje, organsku kukuruznu palentu, itd. 

U ponudi držimo probrane brendove domaćeg i stranog organskog brašna, mekinja, palenti i griza, uvek spremnih za dostavu na vašu kućnu adresu.

Prikazani svi od ukupno 30 rezultata

Ništa lepše od domaćeg hleba, kiflica, palačinki, mafina, torti i kolača. Kada pravimo kod kuće za sebe ili celu porodicu, sami kontrolišemo sve sastojke i možemo izbeći nepoželjne aditive koji se često nalaze u gotovim proizvodima.

Ali kakvog su kvaliteta sastojci koje sami koristimo za domaći hleb, kiflice, palačinke, mafine i torte?

Zašto birati organsko brašno?

Ukoliko koristimo konvencionalno brašno, i dalje ćemo u našim divnim, sa ljubavlju spremljenim receptima, naći i opasne ostatke pesticida (pesticidi su toksične hemikalije sa kojim se tretiraju žitarice i druge namirnice od kojih se pravi brašno, kako bi ubile korov, insekte, gljive itd.). 

Naučno je dokazano da, iako ne vidimo odmah posledice od unosa ostataka pesticida u našoj hrani, dugoročno izlaganje takvim niskim dozama (do koga dolazi ako svaki dan godinama jedemo konvencionalno gajednu hranu) može da dovede do narušavanja imunog sistema, poremećaja rada hormona, slabljenja kognitivnih funkcija, reproduktivnih poremećaja itd. Zbog ovoga uvek birajte organsko brašno, mekinje i griz.

Da li ste nekad voleli kačamak ili palentu?

Da li ste jeli palentu za doručak kad ste bili mali? Ili, kako je neko zove, kačamak? Da li danas jedete ili pravite vašoj deci? Palenta je ustvari brašno od kukuruza koje je krupnije granulacije. 

Koristi se tako što se skuva i kombinuje sa sirom, puterom, kajmakom, a nekada se jela čak i sa mlekom i šećerom. Kukuruz je nutritivno bogata žitarica i ukoliko izaberete zdrave dodatke vašoj palenti, možete dobiti jedan veoma zdrav obrok. 

Međutim, šta se desilo sa kukuruzom u današnje vreme? 

U svetu je preko 90% kukuruza GMO porekla. I ako kod nas još uvek zakonom nije dozvoljena GMO hrana, to ne znači da je nema. Kad konzumirate bilo šta od kukuruza, mogućnost da zapravo uzimate kukuruz GMO porekla, je veoma velika. A to je nešto što želite da izbegnete po svaku cenu.

Šta je uopšte hrana GMO porekla?

Genetski modifikovana hrana je proizvedena od genetski modifikovanih organizama (GMO), što znači da je ovim organizmima genetski materijal (DNK) izmenjen metodama genetskog inženjeringa (mutacija, ubacivanje i brisanje gena). 

Impresivno sa tačke gledišta naučnog napretka, ali sa stanovišta posledica po ljudsko zdravlje i okolinu, korišćenje GM hrane će tek pokazati svoje efekte. Merodavne institucije prvobitno su zabranile puštanje u promet GM hrane ocenivši je visoko nebezbednom za ljudsku upotrebu, ali ova odluka je ubrzo promenjena bez daljih objašnjenja. 

Do sad u vezi sa unosom GM hrane nije sprovedena nijedna validna studija na ljudima, dok studije sprovedene na životinjama pokazuju rezultate kao što su poremećaj imunog sistema, gubitak sposobnosti reprodukcije, skraćenje životnog veka i daleko veći broj tumora.

Jedini način da budete sigurni da ne unosite hranu GMO porekla je da birate sertifikovano organsku hranu. Prvi i jedan od najrigoroznijih kriterijuma za organsku hranu je da ne bude GMO porekla.

Top

Radno vreme
Svakog radnog dana: 09-20h
Subotom: 09-17h

Pratite nas