Preko 700 organsko sertifikovanih proizvoda!

Organski med, organski šećer i zaslađivači

100% organski šećer, med i zaslađivači stižu na vašu kućnu adresu. U Just Organic ponudi možete pronaći organski kokosov šećer, organski beli šećer od trske, organski smeđi šećer od trske, organski agava sirup, organski kokosov sirup, organski bagremov med, organski livadski med, organski med od hrasta, planike, jele, organski šumski med sa saćem itd. 

Kao i za sve druge kategorije proizvoda, tako i za organski šećer, med i zaslađivače u Just Organic-u se trudimo da izaberemo najkvalitetnije brendove i najbolju ponudu za vas. Ovi proizvodi su redovno dostupni i uvek spremni za dostavu na vašu kućnu adresu.

Prikazani svi od ukupno 9 rezultata

Zašto su organski kokosov šećer i kokosov sirup dobar izbor?

Organski kokosov šećer i kokosov sirup su idealne zamene za običan šećer. To su 100% prirodni i veganski zaslađivači karamelastog ukusa. Smatraju se celovitom hranom jer se dobijaju isključivo od nektara kokosovog drveta, laganim zagrevanjem i mehaničkom filtracijom, bez oduzimanja ili dodavanja bilo kog sastojka. 

Drvo kokosa u svoj nektar povlači mnoštvo nutrijenata iz bogate zemlje na kojoj raste tako da pored šećera, ovi zaslađivači sadrže i minerale, vitamine, antioksidanse, proteine i inulin u tragovima. Stoga su rezultati istraživanja pokazali da kokosov sirup i kokosov šećer imaju nešto niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača (šećera, meda, agave itd.).

Organski med je ustvari med kakav je nekad bio

Iako se većinom sastoji od vode i šećera (najviše fruktoze), med je vrlo kompleksna namirnica, koja ima stotine različitih komponenti kao što su enzimi, aminokiseline, organske kiseline, vitamini, minerali, fenoli (flavanoidi i fenolne kiseline), enzimski i neenzimski antioksidanti. 

Zbog ovoga se smatra da med ima pozitivan uticaj na poremećaje sa varenjem; alergijske simptome; sezonske prehlade; jačanje imuniteta; i anemiju.

Međutim, kvalitetan med je danas jako teško naći. Organski med podrazumeva nekoliko jako važnih stvari koje garantuju njegov kvalitet, kao što su: zabranjeno stavljanje lekova i antibiotika u košnice, kao i korišćenje otrovnih pesticida za kontrolu parazita, zabranjeno prihranjivanje pčela šećerom, kao i važan uslov da je za sakupljanje organskog meda neophodno naći okruženje koje je potpuno nezagađeno i to u prečniku od 3km. 

Organska proizvodnja meda uključuje i veoma važnu etičku komponentu, a to je da je maticama zabranjeno odsecanje krila koje je nažalost često kod konvencionalne proizvodnje meda.

Just Organic je prva prodavnica organske hrane u Srbiji, pa smo tako i prvi prodavali organski med koji je proizveden u Srbiji pre nekoliko godina. Sada se trudimo da uvek imamo nekoliko opcija organskog meda, različitih organskih šećera, kao i različitih organskih veganskih zaslađivača. 

Top

Radno vreme
Svakog radnog dana: 09-20h
Subotom: 09-17h

Pratite nas